Tävlingsresultat 2010

Judo-DM i Landskrona

Under den gångna helgen hölls judo-dm i Landskrona i Judo Syds regi. Kallinge Judoclub hade fem tävlande med och kom hem med fyra medaljer.

Bäst gick det för Ebba Abrahamsson. Ebba har hittills varit obesegrad i Skåneserien och de Blekingetävlingar hon deltagit i. Men direkt i första matchen fick Ebba se sig besegrad av Clara Schultz från Staffanstorp med minsta möjliga marginal. Ebba var den mest attackvilliga både under ordinarie matchtid och i förlängningen, men poängen uteblev och domarna dömde Clara som segrare med en poäng.

Ebba vann resterande tre matcher på ett övertygande sätt och det blev poängräkning för tre av tjejerna som vunnit lika många matcher. Kallinge-tjejen och Julia Wyrwal hade lika många poäng men Ebba hade vunnit sin match mot Julia. Detta inbördes möte avgjorde till fördel för Ebba och hon kan lägga ytterligare en guldmedalj i prisskåpet.

Petra Leifsdottir blev uppflyttad en viktklass och tog silver i mötet med en äldre och mer rutinerad tjej från Landskrona.

Carl-Philip Gustavsson Sjöstrand kom med en guldmedalj från den senaste Skåneserien med sig och kämpade väl. Trots möte med rutinerade killar så kämpar han till sig en fin bronspeng.

Även Filip Johansson lyckades knipa en bronsmedalj i tuff konkurrens.

Resultat:
Ebba Abrahamsson 1:a Flickor ungdom -13 år -40kg.
Petra Leifsdottir 2:a Flickor ungdom-15år -57kg
CarlPhilip Sjöstrand 3:a Pojkar ungdom-13år -44kg
Filip Johansson 3:a Pojkar ungdom -13 år -50kg

Medaljregn till Kallinge Judoclub

Det har varit ett flitigt tävlande för Kallinge Judoclubs medlemmar den senaste tiden.

Petra Leifsdotter blev uttagen att medverka i Judosyds lag till Riks Mästerskapen i november.
Petra som är fjorton år har tränat under ett antal år och fick nu chansen att vara med i det lag som Judo Syd sände till Lindesberg för att göra upp om vilken landsände som har det bästa laget. Petra gjorde ett bra inhopp och vann sin match och hela tjejlaget kom etta. Tilläggas kan att även Judo Syds grabbar knep förstaplatsen i stark konkurrens från Stockholms- och Göteborgslagen.

Prisutdelning i Sydcupen.

Kallinge Judoclub har även deltagit i Sydcupen och Skåneserien som avgjordes i Staffanstorp.
En stark bedrift svarade Per Åkesson för som vann tre av fyra matcher i sin Sydcupsdebut. Det blev en fin silvermedalj för den prestationen.
Per är en återvändare precis som sin bror Mattias till judomattan efter många år och en karriär som hockeyspelare.
-Det är verkligen roligt att grabbarna hittat tillbaka och visar en stor entusiasm för judon, menar klubbens tränare Diego, Steve och Markku.
Bröderna hjälper även till att instruera och håller på att utbilda sig till tränare.

Tränare Markku Pihl tillsammans med Kallinge Judoclubs duktiga judokas.

Kallinge hade sju deltagare med på Skåneserien som är en tävling för dom som är ganska nya inom judon.
Här är det flytande viktklasser vilket innebär att man samlar dom som ligger närmast i vikt och dessa tävlar mot varandra. På detta sätt slipper man banta in sig i olika viktklasser.
Tjejerna var verkligen på hugget och debutanten Malou Karlsson visade upp en fin judo och knep förstaplatsen efter tre fina matcher. Tuffast motstånd stod klubbkamraten Johanna Lind för som hamnade på en fin tredje plats.
Ebba Abrahamsson gjorde som hon brukar göra på dessa tävlingar, nämligen att besegra samtliga sina motståndare innan matchtiden gått ut. Ebba har inte förlorat en enda match i Skåneserien på sina sex starter i dessa sammanhang. Det är snart dags för lite större utmaningar för denna talang, menar hennes instruktörer.
Den fjärde tjejen Tanya von Buxhoevede gjorde sin debut i dessa sammanhang men missade precis en bronsmedalj.

Grabbarna ville inte vara sämre och bäst för dagen lyckades Carl-Philip Gustavsson Sjöstrand som vann sina två första matcher inom loppet av tio sekunder och den sista på wo.
Bra ifrån sig gjorde även Luis Reinhardt och Jakob Stålgren med en silver- respektive bronsmedalj.

Medaljer i all ära, men det roligaste var den fina judon som ungdomarna visade, menar Markku Pihl som var coach för dagen. 

Riksmästerskapen 2010, Petra som nummer tio i bakre raden.

Sexa på Kata EM

Markku och Diego på EM i ItalienDiego Velazco och Markku Pihl deltog i Kata EM i judo som denna gång gick i Perdenone Italien.

Sverige deltog i tre av de fem olika kator som det tävlas i. Nämnas kan att dom stora länderna som Spanien och Italien deltar med dubbla par i varje kata. Så Sverige räknas som en liten nation i dessa sammanhang. Det fanns ändå förhoppningar om framskjutna placeringar efter att våra svenska par har utvecklat sina kator under de åren som vi varit verksamma.

Bästa svenska placering stod paret från Kallinge Judoclub för med sin Kime no kata som är en traditionell självförsvarskata.
– Vi var trots allt ute efter en medaljplats när vi åkte ner och det såg bra ut när vi tittade på dom andra paren som gick upp före oss, menar Markku.
-Så besvikelsen var ganska stor när resultaten visades. Vi är inte många poäng från medaljer och vi vet att kapaciteten hos oss själva finns.
Vann gjorde ett belgiskt par.

Det som behövs är att landslagets organisation utvecklas så att utövarna får rätt input om hur exakt domarna gör sina bedömningar, samt professionell hjälp med att hitta de små detaljerna som kan ge oss dom sista poängen som fattas för en topp-tre-placering. Detta arbetet har till viss del startat med att vi för första gången hade en coach med oss som kan ta hand om mycket av aktiviteterna vid sidan om själva det sportsliga utövandet och att vi eventuellt kan få ut domarprotokoll samt hjälp med analysen av våra kator.
– Vi får hoppas att detta arbetet kommer igång så att vi står redo för nästa stora tävling som är VM i Egypten, menar Kallinge Judoclubs landslagspar.

Skåneserien/Sydcupen i Malmö

Nya medaljer till Kallinge Judoclub när Skåneserien och Sydcupen avgjordes i Malmö.
Ebba Abrahamsson fortsätter att imponera och tog ytterligare ett guld på Skåneserien. Ebba har inte förlorat en enda match sedan hon började tävla och bara det är ju lite fantastiskt.
Bronsmedaljer blev det också till Kalle Andersson, Filip Johansson, Henrik Eriksson och Pablo Velazco.

Nordiska Öppna Mästerskapen i kata

Stolta medaljörer i NM 2010: Markku, Emanuel och Diego

Även i år tog medlemmar i Kallinge Judoclub hem medaljer i Nordiska Mästerskapen.
Diego Velazco och Markku Pihl försvarade sin titel från Borås förra året och vann i Kime no kata. De var för övrigt det enda svenska paret som tog guld.
Diego Velazco och Emanuel Velazco kom på en tredje plats i Nage no kata.
Bra jobbat!!!

Se den fullständiga resultatlista för NM.

Diego kastar Emanuel med en ura nage.

Skåneserien II 17 april

Kallinge Judoclub deltog med fyra ungdomar när den andra av fyra skåneserier avgjordes i Helsingborg.

Ebba Abrahamsson övertygade återigen och vann sina tre matcher långt innan matchtiden hade utgått. Ebba har ännu inte förlorat någon match i Skåneserien så det är snart dags för henne att ta klivet upp i högre sammanhang.
Vann gjorde också Filip Johansson som gick fina matcher och visade en fin kämparanda. Filip vann finalmatchen med att undgå ett kast för att glida in i en perfekt kontring och detta resulterade i ett av tävlingens finaste kast.
David Viktorsson lyckades knipa en silvermedalj genom att i förlängningen i silvermatchen avgöra till sin fördel med ett fint kast.
Minstingen i dagens gäng Calle Andersson fick gå hela fyra matcher och lyckades vinna två av dessa så en nöjd Calle fick med sig sin första medalj från dessa sammanhang.

Det blev en fin tävlingshelg för Kallinge Judoclub med en bra utdelningoch alla fick med sig varsin medalj hem till Blekinge.

Calle Andersson 3:a i pojkar 13år -30kg
Filip Johansson 1:a i pojkar 13år -44kg
David Viktorsson 2:a i pojkar 13år -51kg
Ebba Abrahamsson 1:a i flickor 13år – 39kg-

Sydcupen II

Petra Leifsdottir tog hem guld till Kallinge Judoclub i klassen flickor15 -48 kg  i Sydcup 2 i Ämhult den 10 april 2010. Bra jobbat!

SM i kata 10 april 2010

Diego Velazco, Markku Pihl, Emanuel Velazco

Diego Velazco och Markku Pihl tog guld i SM i kime-no-kata, och
Diego Velazco och Emanuel Velazco tog silver i SM i naga-no-kata i Borås den 10 april. Grattis!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Skåneserien I / Sydcupen

Luis, Filip, Jakob, Carl-Philip, Kalle A, Kalle M, Jonny och Ebba. Sittande: Pär och tränare Markku.

Kallinge Judoclub hamnade på en mycket fin andraplats i den första deltävlingen av fyra i Skåneserien som gick av stapeln första helgen i februari.
Petra Leifsdottir tävlade dessutom på lördagen i Sydcupen och tog en mycket fin andraplats i U15 -52kg.
Övriga var med i Skåneserien som också gick i Kristianstad.

Medaljörer var:
Ebba Abrahamsson Guld Flickor U 13 -37kg
Jakob Stålgren Silver Pojkar U 13 -28kg
Filip Johansson Brons Pojkar U 13 -37kg
Kalle Miketinac Guld Pojkar U 13 -40kg
Carl-Philip Gustavsson Brons Pojkar U 13 -40kg
Jonny Andersson Guld Pojkar U 17 -66kg
Pär Åkesson Guld Herrar -85kg

Deltog gjorde också Luis Reinhardt och Kalle Andersson

Alla gjorde en mycket fin insats tyckte både den stora skara föräldrar som åkte med och hejade samt tränarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s