Tävla

Kallinge Judoclubs medlemmar deltar ofta i olika judotävlingar, framförallt inom Judo Syd men även på nationell nivå.
Vill du veta mer om hur en judotävling går till, kan du läsa det på följande länk:

Hur går en judo tävling till

Resultat

Tävlingsresultat från 2010 | Tävlingsresultat från 2009 | Tävlingsresultat från 2008

Skåneserien IV – Nya framgångar

Kallinge Judoclub åkte till Staffanstorp med sju hungriga judokas på söndagsmorgonen (skulle varit åtta men Johanna blev sjuk, krya på dig!). Som vanligt blev det en lång och dimmig resa, men detta skulle inte stoppa våra duktiga judokas idag. För när tävlingarna satte igång var både resdammet och morgontröttheten som bortblåst. Ja, de var som en flock hungriga lejon som bara skulle roffa åt sig av medaljerna. När dagen var slut hade KJC tagit 3 guld,2 silver och två brons.

GULD
Malou Karlsson var tillbaka!!! Vår leende tjej som har varit skadad och inte kunnat tävla på ett tag, visade åter igen att hon är bäst när det gäller. 3 matcher och alla innan full tid. Ja, hon gav inte motståndarna en chans.

Lian Leopol den tuffe. Ja, Lian fullkomligt malde ner sin motståndare idag. Alla matcherna gick full tid (+ förlängning i en match) men Lian verkade oberörd. Motståndarna däremot var både skräckslagna och slutkörda. Hua, var månne detta sluta när vi finslipar på tekniken?

Felix Kroon imponerade. Spyfärdig av nervositet äntrade Felix mattan i Staffanstorp, och när han tre matcher senare gick av var leendet ett av de största för dagen. Han hade gått obesegrad genom tävlingen. Imponerande!!!!

SILVER
Filip Johansson visade judo utöver det vanliga. Efter 3 matcher 30-0 i protokollet och med riktigt bra judo var alla inställda på guld. Men oturen grinade Filip i ansiktet idag. I sista matchen dominerade Filip och såg ut att ha allt under kontroll, men en taskig ingång och sen var den nesliga Yokon ett faktum. Men Filips judo idag var helt fantastisk, så nästa gång!!!

Elliot Åkesson överbevisar sin far. Det finns visst vinnarskalle i pojken. Och idag bevisar han det, slet och kämpade som ett djur. Nu ska vi bara snickra lite på tekniken, så blir det ändå bättre.

BRONS
Kalle Andersson tar ett steg tillbaka på pallen men två steg framåt i sin judo. Kalle visar idag att han har riktigt bra judo i sig. Bra balansbrytningar, ett jättebra ipponkast. Nu är det bara fotarbete och lite smådetaljer att jobba med, sen blir det nog två steg framåt på pallen med.

Lisa Svensson denna fighter. Lisa hamnade i tuffast möjliga grupp. Kan väl säga så här, även om det var svårast möjliga motstånd så kan Lisa sträcka på sig. Hon ska möta så här duktiga motståndare, för hon är så duktig själv. För kör man slut på så duktiga judokas som Emma Kauppinen, med skadad axel och stukad tumme är man definitivt ett framtidslöfte. Och det vill vi ju ha i KJC, så sträck på dig Lisa

Vi vill tacka alla duktiga judokas och hjälpsamma föräldrar. Det var en mycket lyckad tävling på alla sätt och vis. Kallinge Judoclub hamnade 1 poäng från pallen i den sammanlagda lagtävlingen, vilket var mycket bra med tanke på truppens storlek. Så nu fortsätter vi med jakten på perfektion inom judo, med mer träning. 🙂

Tack
Pär o Mattias Åkesson

Skåneserien III

Hur sammanfatta helgens tävling??

Mycket vilja, fokus och engagemang!! Jättetrevligt att se att man vill bli bättre, det visade många tävlande som ställde upp i helgens Skåneserie 3 som gick i Skurup.

Tävlingen började för Kallinge Judoclub med en debutant, Lisa Svensson, som var mycket nervös och fokuserad. Det slutade med att Lisa vann sin viktklass och dessutom fick pris för snabbaste matchvinst – 4 sek.

Vilken start!! Sedan radade tävlande efter tävlande upp fina matcher och gjorde fina prestationer. Från förra Skåneserie till denna så syns klart en förbättring av samtliga deltagande, vi tar för oss mer och visar mindre respekt. Det smyger sig in nya tekniker i vissa, andra börjar få tanken att fullföja och det är roligt att se.

Tycker att det var en klart godkänd tävling med mersmak till nästa?! Är redan nyfiken på nästa Skåneserie och sugen att peppa alla deltagande. Hoppas på många deltagande till Staffanstorp den 19/11 och ännu mer framgångar för Kallinge Judoclub

Deltagande
Lisa Svensson – Guld
Ramazan – Guld
Lian – Silver
Calle – Silver
Filip H – Silver
Filip J – Silver
Carl Filip G – Silver
Pablo – Silver
Kajsa – Brons
Luis – Brons
Eddi – Brons

Sammanlagt fick KJC 19 poäng om jag räknar rätt!!!!

Vi kämpar vidare, kram till alla!
// Diego
(Bild från Skåneserien finns i vår Facebookgrupp).

Guld och silver för Kallinge Judoclub i Öppna Nordiska

Öppna Nordiska Mästerskapen i Kata hölls i år på Åland och Kallinge Judoclub var på plats med sin landslagstrio Markku Pihl och bröderna Diego och Emanuel Velazco.

Diego och Emanuel på prispallen vid Nordiska Öppna mästerskapen i kata 2011.

Man tävlar i fem olika kator som visas upp inför fem par kritiska domarögon. Det finns heller ingen uppdelning av män och kvinnor eller ålder utan alla tävlar på samma villkor.

Diego och Markku som är titelförsvarare i Kime no Kata som är en traditionell självförsvarskata och aldrig har förlorat ett NM betraktades också som favoriter.

Diego och Emanuel knep en bronspeng förra året i Helsingfors och ville få med sig en ädlare valör hem.

Sverige fick med sig fyra medaljer ett guld, ett silver, och två bronspengar varav dom två av dom ädlare valörerna togs av Kallingetrion.

Markku och Diego på prispallen vid Nordiska Öppna mästerskapen i kata 2011.

Det började bra med att Diego och Markku försvarade sin titel och vann på ett övertygande sätt med en bra genomförd Kata.
-Vi har utvecklat vår Kata hela tiden och det visar sig också att vi håller avståndet främst till finnarna som för övrigt blev överlägset bästa nation, menar Diego.

Diego fick snabbt ladda om för nästa kata som han gör tillsammans med sin lillebror Emanuel. Bröderna visade upp sin Nage No Kata som består av 15 olika kasttekniker som utförs både på höger och vänster sida. Detta gick så bra att det blev en silverpeng, bara Finlands bästa par som för övrigt varit VM-sexa lyckades besegra Kallingeduon.

Det blir emellertid ingen längre vila; vår Japanske instruktör Iura Yamasima som innehar 7:de gradens svarta bälte och är utbildad i Kodokan (Judons Mekka) i Tokyo kommer att ha en specialgnuggning i Kristianstad med Kallinges landslagsmedlemmar. Därefter kommer vi i samarbete anordna Sydsvenska öppna Katamästerskapen med efterföljande Kataläger.

-Detta blir bra förberedelser inför Kata EM i oktober som går i Prag, tycker Markku Pihl.

Kata-VM i Frankfurt

Diego avvärjer en attack från Markku.

Diego Velazco och Markku Pihl lyckades inte ta sig hela vägen till final när Kata-VM avgjordes i Frankfurt. Det blev en femteplats i gruppen för Kallingeduon i kategorin Kime no kata.
-Tävlingarna blir större för varje år och konkurrensen ökar hela tiden men vi finns strax efter dom allra bästa, menar Diego.

-Katan fugerade bra och var i stort sett felfri men poängen ville inte infinna sig riktigt trots att en av de fem domarna rankade oss som bästa par i gruppen, säger Markku.
-Nu får vi granska inspelningarna och försöka analysera vad vi kan göra bättre och jämföra med det vinnande paret som givetvis kommer från Japan. Nästa utmaning är Nordiska Öppna på Åland där vi får försvara vår titel. Vi får se det som ett bra genrep innan det blir EM i Prag.

Fina resultat av Kallinge Judoclub i den andra omgången av Skåneserien

Johanna Lind, guldmedaljör i Skåneserien

Kallinge JudoClub intog Helsingborg med en stor trupp av tävlingssugna judokas, ledare och anhöriga som hejade fram kämparna på ett fint sätt.

Tävlingarna avgjordes på tre mattor där det var full aktivitet hela tiden så ledarna för dagen – Diego, Mattias och Markku – hade fullt sjå med att se till att dom aktiva fanns på plats och var redo för sina matcher.

Som vanligt startade man med dom lättare viktklasserna och där hade Kallinge några debutanter med. Dessa kämpade väl och Elias Gustavsson Vasic tog ett brons.

Elliot Åkesson och Calle Andersson började dagen med att erövra varsin fin bronspeng därefter ramlade medaljerna in i en aldrig sinande ström.
Filip Johansson knep en silvermedalj i tuff konkurrens. Silver fixade även Tanya von Buxhoeveden och Lian Leopold i sina respektive viktkklass och tjejerna övertygar mer och mer.

Därefter startade rena guldrushen, Filip Holmqvist tog det första guldet efter en otrolig kämparinsats.
Johanna Lind avslutade alla sina matcher innan full tid på fallsegrar (ippon). Detta var det andra raka guldet för denna fantastiska tjej.
Carl-Philip Gustavsson Sjöstrands viktklass var och blev ett riktigt getingbo där tre av deltagarna slutade på lika många vinster och poäng och alla hade slagit varandra i inbördes möte. Så nu fick vågen avgöra vem som skulle gå segrande ur striden (lägsta vikt vinner). Det visade sig att Carl-Philip var rena lättviktaren i jämförelse med dom andra kombattanterna, den tyngsta vägde 7 kg mer än Carl-Philip så det gjorde ju att guldet vägde ännu tyngre runt Carl Philips hals.
Pablo Velazco tog det fjärde guldet till KJC efter två mycket väl genomförda matcher där han inte gav motståndarna någon som helst chans. Pablo kastade och följde upp med fina fasthållningar som motståndarna inte hade förmåga att komma loss ur.

Glädjande var också att några av ungdomarnas föräldrar som också har börjat träna fanns på plats och tävlade för första gången. Det gick så bra att det blev ytterligare två bronspengar som erövrades av Dragan Vasic och Ulf Gustavsson.

Totalt kom Kallinge JC på en fin andraplats i den totala sammanställningen av den andra omgången av Skåneserien där det är representation från hela Skåne och Blekinge.

Kata-SM i Borås

Diego Velazco, Markku Pihl, Emanuel Velazco

Det blev lite av en favorit i repris när medaljerna skulle fördelas under helgens SM-tävlingar i judo Kata skulle avgöras.

Kallinge Judoclub ställde upp med landslagsparet Diego Velazco och Markku Pihl i sin paradgren Kime no Kata som är en traditionell självförsvarskata . Paret försvarade sin titel från förra året och inkasserade sin 5:e SM titel.
– Vi gjorde i stort sett en felfri kata och fick också beröm av förbundsledningen för det fina utförandet, säger Markku.
– Vi utvecklas lite varje år och fick lite nya inputs när vi var på Kodokans (judons högsäte) kata seminarie i Zagreb för några månader sedan och dessa har vi tagit till oss, menar Diego.

Diego tävlar också med sin bror Emanuel Velazco i Nage no kata som är en kata enbart bestående av kast.

Detta var andra gången paret ställde upp i SM och det blev en ny andra placering efter ett par från Varberg.
– Det var inte många poäng som skiljde upp till den åtråvärda guldpengen. Lite finslipning och vi är snart förbi, menar bröderna.

Det är mycket på gång för medlemmarna i Kallinge Judoclub för tillfället.

Nästa stora utmaning är Riksgraderingen i Göteborg till helgen för Markku och Diego som ska gå upp ett steg på bältesskalan. Båda är svartbältare sedan länge men nu hägrar 5:e respektive 4:e dan för duon.
– Det blir en lång helg i Göteborg där vi får visa flera olika kata, olika tekniska färdigheter, kampmoment, samt att hänsyn tas till vad för tävlingsresultat och tränarmeriter man har, säger Markku.
– Därefter  är det VM som avgörs i Frankfurt , Tyskland i juni. Förhoppningar finns om en finalplats, det har vi visat förut att vi kan.

– Vi skall också hålla en Katatävling på hemmaplan med tillhörande läger där landslagsmedlemmarna tillsammans med Riksgraderingskommittén  ansvarar för träningen. Inbjudningar har även gått till övriga Nordiska länder.

Skåneserien I

Med rekordstor trupp åkte Kallinge Judo till Kristianstad för att mäta sina krafter med resten av sydsveriges unga judokas. 19 personer var föranmälda, men med två avhopp var det 17 stycken som äntrade mattan denna dag. Många gjorde idag sina debuter som fighters, men där fanns även en del ringrävar med. Förhoppningarna var stora, och nog får vi säga att det gick fantastiskt bra! Även om det var stolpe ut i några matcher. Men det är det som är tjusningen med judo. Våra duktiga judokas kämpade och slet som djur. Det skrattades och hejades, peppades och tröstades. Ja, en riktigt god laganda, och som ledare kan man inte önska mer. Så tack alla!

Ett extra GRATTIS till våra 3 guldmedaljörer för dagen!!!

Guld
Ebba Abrahamsson
Johanna Lindh
Carl-Philip Gustavsson Sjöstrand

Brons
Elliot Åkesson
Calle Andersson
Filip Holmberg
Lian Leopol
Malou Karlsson
Luis Reinhardt
Joacim Stålgren
Henrik Eriksson

4:e plats
Eddie Levin
Nora Åkesson
Petter
Felix Kroon
Tania von Buxhoevede
Jacob Stålgren

Tävlingsresultat från 2010 | Tävlingsresultat från 2009 | Tävlingsresultat från 2008

3 reaktioner på ”Tävla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: