Den första Judo Kata Open avgjordes i Stockholm.
För Kallinge Judoclub ställde Diego Velazco och Markku Pihl upp i Kime No Kata.
Motståndet blev det bästa tänkbara i form av Europamästarna från Belgien.
Kallingeparet lyckades i alla fall knipa andraplatsen och inte med allt för många poäng bakom den Belgiska duon.
Vi hamnade långt efter belgarna när vi var med på Belgiska öppna, men i Sverige och med två domare från Japan på plats så krympte avståndet betänkligt, säger Markku. Det är svårt att konkurrera ute i Europa för en sån liten Judonation som Sverige. Därför var det extra roligt att få en bedömning av japanerna. Det visade sig också att vi inte ligger så långt bakom den absoluta Europaeliten. Nästa tävling är Europamästerskapen som för övrig kommer att äga rum i Belgien den 23/5.
Vi kommer att vara laddade för att göra en bra tävling menar Diego.

Tävlingarna åtföljdes av ett tvådagarsläger i Kodokan Goshin Jutsu med de japanska världsmästarna Mr Tomoo Hamana och Mr Masayoshi Yamazaki. Med på detta läger var även Mattias Åkesson från Kallinge Judoclub som är en av landets allra bästa Goshin Jutsu utövare tillsammans med sin bror Pär.
Prispallen i Kime No Kata flankerad av de japanska världsmästarna.
Deltagare från KJC på Goshin läger tillsammans med de japanska världsmästarna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA