Tanya visade vägen i skåneserien

Med alla bekymmer som hindrat oss från att träna veckan innan skåneserien, var vi en relativt liten trupp som på söndagen begav oss till Genarp för att tävla. Åtta hungriga judokas hade för dagen valt judo framför söndagsvilan, och det tackar jag ödmjukast för. Även om dagen blev lång med mycket väntande tycker jag ungdomarna klarade det utmärkt, bättre än sin trötta coach i alla fallJ. Över 200 deltagare var anmälda, vilket måste vara ett rekord. Men med så många anmälningar tog allt längre tid och väntan blev till ett litet gissel för några av oss(mig inkluderad). När dagen var till ända hade vi ändå roffat åt oss ett guld fem brons en hedrande fjärde plats och ett par stukade fingrar.

Tanya Von Buxhoeveden

Tanya visar att hon är en riktig tävlingsmänniska och gjorde processen kort med alla fyra motståndare. Fyra matcher vanns på teknisk överlägsenhet, inte illa! Nu är det bara att finslipa tekniker och kombinationer för en eventuell flytt till sydcupen. Så grattis till Guldet Tanya!!!

Julia Mårtensson

Julia var tänd till tusen inför sina första matcher och gick på två minor. Men när vi lugnade ner henne med lite taktikprat var det inget snack om saken. I tredje matchen kom den härliga ippon vinsten vi väntat på. Så vi bockar och bugar till det bärgade Bronset.

Linn Rundberg

Kämpen för dagen får vi ändå utse Linn till. I blott sin tredje tävling får hon gå i en klass med tjejer som väger upp till 5kg mer och är ett par år äldre. Men Linn stred tappert och gav allt. Tyvärr var oturen framme och Linn stukade sina fingrar. Men hatten av för denna modiga tjej.

Zeb Olsson

Zeb tog inte ett steg fram i denna tävling, han tog 5!!! Zeb kunde lika gärna tagit guld som brons i sin andra tävling, då två av matcherna gick till goldenscore. Men en vinst och två knappa förluster gav för dagen Brons, men nästa tävling tror jag blir mycket rolig.

Nicolai Von Buxhoeveden

Nicolai visar att träning och vilja ger resultat. Det är kul att se denna kille utvecklas mer och mer för varje tävling. Brons denna gång, och ett välförtjänt också. Kan knappt vänta till nästa tävling och se vad du hittar på då. Grattis Nicolai.

Jonatan Lindström

Precis som Zeb gör Jonatan jätte kliv framåt i sin utveckling, det glädjer speciellt tränarna. Jonatan började med att möta Robert i en mycket lång och jämn match. Men Jonatan var hetast för dagen och stod till slut som vinnare. Tack vare denna härliga vinst över klubbkamraten kunde Jonatan hämta hem bronset. Grattis!!!

Robert Stoltz

Robert visar idag att det finns vilja och kämparglöd till tusen. Lika många vinster som Jonatan, men kom fyra pga inbördes möte. Men jag tror Jonatan får passa sig i nästa tävling.

Luis Reinhardt

Luis var taggad till tusen. Kanske lite förtidigt, för han fick vänta till de sista grupperna. Men med en snygg ippon i första matchen såg det riktigt bra ut. I semi hade Luis otur och åkte på ett ippon kast, men en tredje plats var inte dåligt. Även om Luis var lite besviken. Vi tar dem nästa gång!!!IMAG0173IMAG0178

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s