Skåneserien 3

Det var ett förväntansfullt gäng som lämnade ett regnigt Ronneby och satte kurs mot Skurup. Kalle var först upp och bestämd att visa sin storebror hur det ska gå till 🙂 10-0 i båda sina matcher och guldet var klart. Sen följde en lång väntan innan det helt plötsligt blev väldigt hektiskt för oss ledare då vi hade tävlande på alla mattorna samtidigt. Eric gick upp på matta 3 och vann sin första match på ett snyggt ipponkast medan Albin och Robert gick upp för första gången på matta 1 och fick känna på hur det känns att tävla i judo. Både Robert och Albin kämpade jättebra. Eric gick tre mycket jämna matcher till vilka tyvärr dömdes till fördel för motståndarna. På matta 2 gick Linn och Johanna upp i samma grupp och man kan inte bli annat än imponerad av Linn som stegade ut och mötte tre tjejer som är 3-4 år äldre än henne. Bra kämpat Linn! Johanna gick obesegrad igenom denna gruppen men mötte på bra motstånd då den ena matchen gick till förlängning och hon vann på domar poäng .

Lian gick även hon upp på matta 2 och mötte på bra motstånd men 10-0 i två matcher och guld även i denna klassen. På matta 1 var det dags för Filip H att göra entre och med bra grepp teknik och grymma fasthållningar så kunde ingen stoppa honom från att ta guld även han.

Sporrade av sina kompisars framgångar så tror jag inte det fanns några andra mål än guld för våra återstående tävlande Malou och Filip J. Filip som har haft oturen att missa guldet i flera tävlingar var nu riktigt laddad och gjorde processen kort i första matchen(film finns på FB). Malou fick ännu en gång möta en tyngre tjej men idag skulle inget stoppa henne. Deras två första matcherna resulterade i vad jag tycker var de två snyggaste ippon kasten i tävlingen. Malou med en grym o goshi och Filip med en explosiv o soto gari. Det blev två säkra vinster till för de båda och vi avslutade en mycket rolig tävlingsdag med två guld till.

Totalt blev det 6 guld på 10 tävlande vilket är jättebra! Ledarna är mycket stolta över er och era föräldrar som är med och hejar på!

Nu ser vi fram emot nästa tävling och ännu mer medaljer!

Pär

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s