Sydsvenska mästerskapen i Kata.

Kallinge judoclub deltog i samtliga fyra klasser när Öppna sydsvenska mästerskapen i Kata  som denna gång arrangerades av GF idrott i Landskrona avgjordes.

Förra  gången blev det guld i alla kategorier men i år fick gänget från Kallinge omgruppera sig p g a skador. Nu  fick Kallinge nöja sig med tre guldmedaljer och ett silver.  Kallinges landslagsmedlem Emanuel Velazco  är axelskadad och kunde inte medverka i Nage no Kata (kasttekniker) och katame no kata (fasthållningar, lås mot hals, arm och ben). Därför fick bröderna Pär och Mattias Åkesson som är specialister på Kodokan Goshin Jutsu (Modern själförsvarskata)  omgruppera sig och bilda nya konstellationer  med Kallinges och landslagets medlemmar Diego Velzco och Markku Pihl.  Detta gick emellertid väldigt bra och klubben var överlägset bäst i dessa tävlingar.

Kallinge Judoclub som varit med i toppen i kata Sverige under ett antal år och visade åter upp fina uppvisningar i judo. Detta bådar gott inför SM i april där klubben har förhoppningar att bli bästa klubb.  Samtidigt är SM  uttagningar till landslaget och då hoppas vi på att Åkesson bröderna tar sig in i truppen menar Diego och Markku som tillhör veteranerna  i dessa sammanhang. SM  är samtidigt lite förberedelser inför EM i Slovenien för Diego och Markku med sin Kime No kata (traditionell självförsvarskata) i maj.

Bröderna Åkesson som gjort raketkarriär måste även erövra sina svarta bältesgrader innan dessa får representera Sverige i  EM eller VM sammanhang , så förhoppningsvis har vi ytterligare några Kallinge medlemmar  i judons finrum.